BLOGG

Psaltaren påminner oss i den första bönesången om vikten att läsa Herrens lag dag och natt, som Bibel2000 uttrycker det (Ps 1:2). Ordet hagah som översätts ”att läsa” kan också översättas till: fundera, meditera eller mumla, samt tyst begrunda. Att i livet förhålla sig till Herrens lag, torah eller “vägledning” som det också kan översättas. Den som i mötet med livet och dess erfarenheter i stillhet minns och begrundar Guds vägledning, får enligt psalmen uppleva en välsignelse som består. Detta beskrivs som ett träd vars blad aldrig vissnar.

Vi på Credo Student vill erbjuda dig texter som hjälper dig att hålla fast vid Guds vägledning i studierna och mötet med dagsaktuella händelser, så att ditt liv kan få bli som ett träd planterat nära vatten. Ett liv som student och yrkesverksam, planterad nära Gud och livet i Jesus. Här publiceras en text i veckan som du kan ta till din grupp och dina studier. Önskar du att vi skriver om något särskilt? Vi tar gärna emot förslag!

Aro%2BHa_0387.jpg

Sök på innehåll i bloggen här

Att se Gud i Juridiken
Guest User Guest User

Att se Gud i Juridiken

“Lagen uppmuntrar helt enkelt till omsorg, till vigilans, till lojalitet, till ärlighet och godhet. Det är inte koncept som kristendomen har patent på, men vi som känner Gud, som känner Jesus, vet att det är Han som godhet kommer från, och endast Han är alltigenom god (Lukas 18:19, Matteus 5:48, Jakob 1:17).”

Läs mer
Frida Kristina Nilsson, psykolog, författare och kristen: “Äg dina känslor”
Guest User Guest User

Frida Kristina Nilsson, psykolog, författare och kristen: “Äg dina känslor”

“Jag tror det är så viktigt för både kristna och ickekristna att få redskap att hantera sina känslor, för det är så många som mår dåligt och vi förvandlas ju genom förnyelsen av våra sinnen enligt Bibeln (Rom12:2) (och psykologi), så det är inte bara bön som hjälper när vi mår dåligt utan också vishet och kunskap, så vi lär oss hur vi kan hantera våra känslor.”

Läs mer
Kristen tro och psykologi - Hur ser relationen ut?
Guest User Guest User

Kristen tro och psykologi - Hur ser relationen ut?

Syfte

“Sammantaget väcker detta flera frågor som ligger till grund för artikeln: Vad är en livsåskådning? Hur är den generella relationen mellan livsåskådning och de olika psykologiska skolbildningarna? Hur relaterar kristen tro till dessa terapiinrikningar? Syftet med artikeln är att översiktligt belysa dessa frågor och om möjligt inspirera till att fortsatt bearbetning av relationen mellan kristen tro och psykologi.”

Läs mer
Att gå dit Gud kallar
Guest User Guest User

Att gå dit Gud kallar

“Jag har alltid drömt om att kunna ha ett yrke där min tro ständigt kan vara närvarande och yttra sig. En bit in på psykologprogrammet insåg jag att min tro inte skulle ses som en tillgång utan snarare som en risk för patienterna och evidensbaserad behandling. Var det verkligen psykolog Gud hade kallat mig till att bli?”

Läs mer
En Helig Störning
Pierre Nordling Pierre Nordling

En Helig Störning

“Jag ber att du detta juluppehåll från dina studier får (åter)uppleva att Jesus är Messias, världens och din Räddare. Jag ber att Gud ”stör” din verklighet så att du inte längre lever för dig själv utan för Honom.”

Läs mer
Öga mot öga med synden
Guest User Guest User

Öga mot öga med synden

“En gång läste jag i en facebookgrupp för socionomer där någon var av åsikten att religion ska stanna hemma, inte tas med till jobbet. För mig är det fullkomligt omöjligt. Hur ska jag kunna separera mina värderingar och sätt att vara hemma och på jobbet? Jesus kallade oss inte till ett dubbelliv, han kallade oss till ett liv. Men vad innebär det att vara kristen på jobbet?”

Läs mer
Socionomutbildningen, Gud och jag
Guest User Guest User

Socionomutbildningen, Gud och jag

Som framtida socionom vill jag efterlikna Jesus sätt att älska människor. Man kan argumentera för att yrket i sig själv gör det när det handlar om den kulturella människosynen. Jesus gjorde aldrig skillnad på människor. Han helade och hjälpte alla som kom till honom oavsett sjukdom, synd, etnisk tillhörighet eller bakgrund. I vår utbildning får vi lära oss om att bli medvetna om våra egna fördomar och åsikter som vi bär på. Detta på grund av att vi är människor och långt ifrån perfekta. Det gör vi för att inte låta dessa fördomar och åsikter ta över i vårt arbete. För oavsett om det är ett oskyldigt barn eller en man med “egen vållad” alkoholism har båda rätt till hjälp. Alla har rätt till hjälp precis som alla har rätt till nåd.

Läs mer